Rijd veilig en verantwoord

Op dit moment zijn elektrische steps niet toegestaan op de openbare weg. Heb je genoeg van het OV en wil je met je e-step naar kantoor? Of wil je gewoon een lekker stukje cruisen door de polder?

Jammer, maar dat kan nog niet. Bij DRX Wheels geloven we dat hier binnenkort verandering in komt. Waarom dan toch een elektrische step kopen? Omdat je er wél gebruik van kan maken. En dat op een veilige, verantwoorde manier.

 

Waarom zijn e-steps niet toegestaan?

First things first. Op dit moment zijn elektrische steps (e-steps) niet toegestaan op de Nederlandse openbare weg. Dus al die rides die je in het buitenland ziet, zijn hier verboden.

De reden? Elektrische steps moeten voldoen aan strenge voertuig-eisen en in Nederland is er nog geen regelgeving gemaakt voor elektrische steps. We kennen wel een wet voor innovatieve voertuigen, maar daar vallen de meeste elektrische steps niet onder.

De enige e-steps die wel toegestaan zijn, zijn helemaal geen steps. Die hebben een zadel, bieden trapondersteuning en hebben bijvoorbeeld zijspiegels. Wil je echt met een full-on elektrische step de weg op, dan moet je dus nog even wachten. Of een trip plannen naar het buitenland, want in Madrid, Antwerpen en Parijs zijn de steps wel toegestaan.

 

Wat als ik toch de weg opga met een e-step?

We moedigen je niet aan om de regels te breken. Maar als je toch de weg opgaat met een e-step, dan kan deze in beslag genomen worden. Ook loop je het risico op een bekeuring van 360 euro. En als je een ongeluk krijgt of veroorzaakt, ben je onverzekerd. Dat kan dus behoorlijk duur uitpakken.

 

Zijn de steps van INOKIM toegestaan op de weg?

Heel kort door de bocht: nee. In Nederland is een elektrische step pas toegestaan wanneer deze door het RDW is goedgekeurd. INOKIM heeft nog geen aanvraag gedaan voor goedkeuring.

 

Waarom dan nu een e-step kopen?

Omdat je een trendsetter bent. Omdat je in duurzaamheid gelooft. Omdat je allergisch bent voor het OV. Wat je reden ook is: bij DRX Wheels geloven we wel dat de regels rondom elektrische steps en andere innovatieve voertuigen enorm verouderd zijn. Tijd voor verandering. E-steps zijn duurzame oplossingen die – als het aan ons ligt – zo snel mogelijk worden toegestaan. Als je nu alvast een elektrische step koopt, ben jij sowieso de eerste die op deze manier de weg opgaat. Voelt goed, toch?

 

Waar mag ik wel op mijn e-step rijden?

In sommige landen zijn elektrische steps wel toegestaan, dus daar kan je alvast heen. E-step in je achterbak en gaan. Op sommige campings mag je ook op e-steps rijden, en als je een groot, eigen terrein bezit kun je hier ook lekker cruisen. Alleen ben je bij ongevallen niet verzekerd, dus let wel goed op. Niet alleen op je eigen veiligheid, maar ook die van een ander.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »