Batterijen voor elektrische steps: De ultieme handleiding

  • Geplaatst op
  • Door Frank de Graaf
Batterijen voor elektrische steps: De ultieme handleiding

In deze technische handleiding leert u alles wat er te weten valt over batterijen van elektrische steps, inclusief batterijtypen, watturen, verlenging van de levensduur en correct gebruik en opslag.

Batterijen voor elektrische steps

 

De accu is de brandstoftank van je elektrische step. Het slaat de energie op die wordt verbruikt door de gelijkstroommotor, verlichting, controller en andere accessoires. De meeste elektrische steps hebben een soort lithium-ion batterij vanwege hun uitstekende energiedichtheid en lange levensduur. Veel elektrische steps voor kinderen en andere goedkope steps bevatten loodzuuraccu's. Het batterijpakket is gemaakt van individuele cellen en elektronica, een batterijbeheersysteem genaamd, waardoor het veilig blijft werken. Grotere accu's hebben meer capaciteit, gemeten in watturen, en laten een elektrische step verder reizen. Hierdoor worden de afmetingen en het gewicht van de step groter, waardoor de step minder draagbaar is.

 

Capaciteitsbeoordelingen

 

De capaciteit van de batterij van de e-step wordt uitgedrukt in watturen (afgekort Wh), een maat voor energie. Deze eenheid is vrij eenvoudig te begrijpen. Een batterij met een classificatie van 1 Wh slaat bijvoorbeeld voldoende energie op om 1 watt stroom te leveren gedurende 1 uur.

 

Meer energiecapaciteit, d.w.z. hogere batterij-watturen, vertaalt zich in een groter bereik van de elektrische step, voor een bepaald motorformaat.

 

Een gemiddelde step heeft een capaciteit van ongeveer 250 wattuur en kan ongeveer 16 km afleggen. Steps met grotere prestaties kunnen een capaciteit hebben die reikt tot duizenden watturen en reikwijdten tot 96 km.

 

Merken

 

Individuele lithium-ion cellen in een e-step accu worden gemaakt door slechts een handvol verschillende internationaal bekende bedrijven. De cellen van de hoogste kwaliteit zijn gemaakt door LG, Samsung, Panasonic en Sanyo. Dit type cellen wordt vaak alleen aangetroffen in batterijpakketten van duurdere steps. De e-steps van INOKIM worden allemaal geleverd met een LG batterij. 

De meeste goedkope en middelzware elektrische steps hebben pakketten die zijn gemaakt van generieke cellen gemaakt in China. Er zijn zeer goede Chinese cellen en zeer slechte.

 

Het verschil tussen deze merkcellen en generieke Chinese cellen is een grotere garantie voor kwaliteitscontrole als u een step krijgt met de merkcellen. Als dat niet binnen uw budget valt, zorg er dan voor dat u een step koopt van een gerenommeerde fabrikant die kwaliteitsonderdelen gebruikt en goede kwaliteits controlemaatregelen treft.

 

Meest gestelde vragen

 

Hoe lang gaan elektrische steps mee?

 

Batterijen voor elektrische steps gaan 2 tot 4 jaar mee en tussen de 3.000 en 5.000 mijl (4800 tot 16.000 kilometer), afhankelijk van opslag, gebruiksomstandigheden en capaciteit. Als u uw step meer gebruikt of deze onjuist opbergt, zal de levensduur van de batterij korter zijn.

 

Hoe vaak kunt u de accu van een elektrische step opladen?

 

Elektrische steps kunnen 300 tot 500 oplaadcycli doorlopen voordat ze de batterijcapaciteit beginnen te verliezen.

 

Welk type batterijen hebben elektrische steps?

 

De meeste elektrische steps hebben batterijen en accu's gemaakt van lithium-ion (Li-ion) batterijen. Een van de meest voorkomende Li-ion-chemicaliën is Li-maganese.

 

Hoe kunt u de batterijduur van een elektrische step maximaliseren?

 

U kunt de levensduur van de batterij verlengen door de step ongeveer 75% opgeladen op te slaan, op te laden met een stroomsterkte van minder dan 2 ampère en de step niet te gebruiken wanneer deze te koud (onder 32 F) of te warm (boven 114 F) is. Zorg ervoor dat u de batterijen regelmatig oplaadt wanneer u ze voor langere tijd opbergt.

 

Hoe accu's voor elektrische steps op te bergen?

 

Het is het beste om elektrische steps op te slaan met hun batterijen opgeladen rond 75% en bij temperaturen boven 0 C maar onder 45 graden celcius. Als u ze voor lange tijd opbergt, zorg er dan voor dat ze periodiek worden opgeladen zodat ze niet ontladen worden opgeslagen.

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »